Donuts

Auteur: Herbalife Nutrition
Our most versatile product, Protein Bake Mix is a ready-to-mix product which adds protein, fibre and minerals to your favourite recipes.

Met de Proteïne Bakmix zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu trek hebt in een zoet of hartig tussendoortje, wij hebben het voor je. Probeer deze heerlijke, luchtige donuts eens!

Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Ingrediënten:
  • 1 ei 
  • 2 theelepels water
  • 1 theelepel vanille extract
  • 48 g Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
  • 40 g gewone bloem, plus extra om te bestuiven
  • 8 sprays olijfoliespray met verminderd vetgehalte
Methode:

Benodigdheden: Ronde koekjesvormen met een diameter van 7 cm en 3 cm, Airfryer

  1. Verwarm de airfryer voor op 175°C. Klop in een kommetje het ei, water en vanille extract door elkaar, doe vervolgens de Proteïne Bakmix en bloem in een grote mengkom en meng het eimengsel erdoor tot het volledig egaal is.

  2. Bestuif een schoon keukenoppervlak met bloem en stort het mengsel erop. Bestuif het mengsel met bloem en rol het met een met bloem bestoven deegroller uit tot ongeveer 2 cm dik. Snijd er vervolgens drie grote cirkels uit met de grootste koekjesvorm van 7 cm. Druk met de kleinere koekjesvorm een gaatje in het midden van iedere cirkel om donutvormen te maken. 

  3. Maak van de kleinere rondjes en afsnijdsels een laatste cirkel van ongeveer 7 cm diameter en 2 cm dik. Maak deze cirkel netjes met behulp van de grootste koekjesvorm en druk vervolgens het midden eruit met de kleinere koekjesvorm.

  4. Spuit de donuts aan elke kant een keer in met de oliespray en leg ze in het mandje van de airfryer, op ongeveer 2 cm afstand van elkaar. Bak ze 5 minuten op 175°C, tot ze goudbruin en gerezen zijn. Laat de donuts eerste afkoelen voordat ze gegeten worden. 

Voedingswaarde per portie:
Per portie

 

Energie (kcal)  

 

Vet (g)

Koolhydraten (g)

 

Vezels (g)

Eiwitten (g)

Per portie

102

2.6

12.1

1.2

7.8

 

Vetten waarvan verzadigde vetzuren (g) : 0,8

Koolhydraten waarvan suikers (g) : 0,4

Zout (g) : 0,0

 

*De voedingswaarden van de Proteïne Bakmix blijven onveranderd bij het verwarmen, maar als andere Herbalife Nutrition-producten ook in de recepten worden gebruikt, kunnen sommige vitaminegehaltes in die producten dalen door het verwarmen.