Bananenbrood

Met de Proteïne Bakmix zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu trek hebt in een zoet of hartig tussendoortje, wij hebben het voor je. Probeer dit heerlijke bananenbrood eens!
Kooktijd: 45 minuten
Ingrediënten:
- 96 g (4 porties) Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
- 104 g (4 porties) Herbalife Nutrition F1 Bananen Crème
- 140 ml halfvolle melk
- 100 g vetarme spread
- 1 (95 g) banaan
- 1 ei
- 2 el kokossuiker
Methode:
Benodigdheden: Siliconen broodvorm met anti-aanbaklaag voor 500 g.
Verwarm de oven voor op 150°C. Meng in een grote kom de Proteïne Bakmix, F1 Bananen Crème, melk en spread. Halveer de banaan en snijd de ene helft in dunne plakjes en zet apart. Pureer de andere helft en voeg toe aan de kom.
Roer de kokossuiker erdoor en doe het mengsel in de broodvorm. Strijk de bovenkant glad met een plat mes om ervoor te zorgen dat het blik goed gevuld is. Leg de bananenschijfjes boven op de cake en bak 45-55 minuten tot de cake bruin en middenin gaar is. Test dit door een tandenstoker in het midden van het brood te steken. Deze moet er schoon uitkomen, dan is de cake gaar. Je kunt nu de cake serveren.
Voedingswaarde per portie:
Per portie |
|
Energie (kcal)
|
Vet (g) |
Koolhydraten (g)
|
Vezels (g) |
Eiwitten (g) |
Per portie |
183 |
8.2 |
15.2 |
3.2 |
11.5 |
Vetten waarvan verzadigde vetzuren (g) : 2,3
Koolhydraten waarvan suikers (g) : 11,0
Zout (g) : 0,7
*De voedingswaarden van de Proteïne Bakmix blijven onveranderd bij het verwarmen, maar als andere Herbalife Nutrition-producten ook in de recepten worden gebruikt, kunnen sommige vitaminegehaltes in die producten dalen door het verwarmen.